Sözleşmeli Öğretmenlerin eğitimine ilişkin MEB Genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 12:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.01.01.4-508/12014 27/02 /2007
Konu : Sözleşmeli Öğretmenler

İlgi: a) Bakanlık Makamının 27/2/2007 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.01.6-504/11697 sayılı Onayı. b) Millî Eğitim Bakanlığı Aday Memurlarının Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmelik.

Bilindiği gibi, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilen öğretmenlerin hizmet sözleşmelerinin 12'nci maddesinde ?Personel, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 1 yıl içinde meslekî eğitime tabi tutulur.? ifadesi yer almaktadır.

Bu çerçevede; sözleşmeli öğretmenlere, kamu görevinin gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması, Türk Millî Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri, millî eğitim mevzuatı ile öğretim yöntemleri, tutum ve davranışları ve benzeri yönlerden yetiştirilmeleri amacıyla mesleki eğitime alınmaları İlgi (a) Onayla uygun görülmüştür.

Buna göre, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında 04/07/2006 tarihinden bugüne kadar göreve başlatılan ve hâlen görevde bulunan sözleşmeli öğretmenler, İlgi (b) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde kadrolu öğretmenlere uygulanmakta olan temel, hazırlayıcı ve uygulamalı eğitim programlarına meslekî eğitim adı altında alınacaklardır. Bu eğitime, kadrolu aday öğretmenlerle birlikte alınabilecekleri gibi kadrolu öğretmen bulunmadığı durumlarda da İlgi (b) Yönetmelikte belirtilen esas ve usullere göre yalnızca sözleşmeli öğretmenler için de eğitim programları düzenlenebilecektir.

Diğer taraftan, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında görevli öğretmenler; bilgi ve becerilerini geliştirmek, verimliliklerini artırmak, bilimsel ve teknolojik  gelişmelere uyumlarını sağlamak amacıyla Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin görüşleri alınarak Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığınca her yıl hazırlanan hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılabilmektedirler. Sözleşmeli öğretmenlerin, öğretmenlik mesleğinin gereği olan görev, yetki ve sorumluluklar açısından kadrolu öğretmenlerden bir farkı bulunmadığı noktasından hareketle; Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığınca düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetlerine de istemeleri hâlinde katılmaları mümkün bulunmaktadır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber